Въпроси за бързи кредити и заеми

 • Как да намериш решение на потребителски проблем?

  Ако имаш нужда от онлайн разрешаване на спорове – можеш да посетиш следния линк и да попълниш формата:
  https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG

  Можеш да се обърнеш и директно към Комисията за защита на потребителите на следния адрес:
  https://kzp.bg/

  или да изпратиш писмо до адрес:
  Адрес: гр. София, ПК 1000, ул. "Врабча" № 1, ет. 3, 4 и 5

  thumb_upСъвет на специалиста

 • Какво е Бърз заем?

  Бърз заем е малка сума, която можете да получите за кратък период от време, която обикновенно покрива непредвидени разходи (например за плащане на битови сметки или други непредвидени разходи) до получаване на заплата. За разлика от традиционния банков кредит, за бързите заеми се кандидатства по-лесно, при облекчена процедура, без излишна бюрокрация. Бързият кредит може да се получи, похарчи и върне по-бързо.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Бързите заеми или кредити обикновено се взимат, когато хората се нуждаят от известна сума пари до заплата. Неочаквани разходи или покриване на сметки за битови нужди – ние винаги сме до вас, когато имате спешна нужда от пари.

 • Какви са необходимите документи за кандидатстване?

  Нищо друго освен личната ви карта. Опростили сме процедурите максимално, за да може да бъдете одобрен и да получите парите за броени минути.

  thumb_upСъвет на специалиста

  За разлика от повечето компании на пазара, ние няма да ви затрупаме с изисквания за различни документи и процедури. Елате при нас и ние ще ви обслужим максимално бързо, защото знаем, че парите ви трябват спешно и веднага.

 • Кой може да кандидатства за бърз заем?

  Заемите на Бърза Каса са предназначени за постоянно живеещи в България граждани, на възраст между 21 и 70 години, с постоянна адресна регистрация и собствени доходи. 

  Ако отговаряте на посочените условия и имате добра кредитна история, ще можете да се възползвате от услугите на Бърза Каса и да получите необходимия бърз заем или онлайн кредит на вноски.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Тук изискването да сте пълнолетен е основно и единствено. Съгласно законите вие трябва да имате навършени 18 години и това условие е съвсем правилно и резонно и ние го подкрепяме – само пълнолетни лица могат да сключват договори.

 • Как мога да върна заема си?

  Важно е още преди да кандидатствате да сте наясно какви са стъпките за погасяване на бързия заем. Затова сме подготвили подробна информация за начините на погасяване на задължението. Разгледайте опциите за превод и научете как най-бързо и евтино да направите превода за да погасите кредита си.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Посетете офис на Easypay или най-удобния за Вас банков клон. Наредете дължимата сума (заем + лихва) с платежно нареждане по една от сметките на компанията. В основание за превод е достатъчно да посочите вашите имена и ЕГН.

  В случай, че решите да погасите задължението си на каса на Easypay (Изи пей), моля посочете КИН 2555964534.

  При възникнали допълнителни въпроси или проблеми при плащането на заема, винаги можете да се свържете с отдел Обслужване на клиенти на телефон 0700 11088 (на цената на един градски разговор от цялата страна) и на *3377.

 • Каква е нашата услуга?

  Бърза, лесна и удобна:

  • Получавате отговор до минути;
  • Без скрити лихви и комисионни;
  • Предварително знаеш целия размер на сумата за връщане;
  • Приятелски настроени служители, които да ви посъветват и помогнат

  Можеш да се увериш сам като кандидатстваш.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Нашите услуги са разработени с цел предоставяне удобство на клиентите ни, защото нашият бизнес съществува благодарение на тях. Поради тази причина се стараем да сте максимално удовлетворени, за да изградим дългосрочни и коректни отношения.

 • Защо да ни се доверите?

  Бърза Каса е марка на Фератум България ЕООД. Ние сме лицензирана финансова институция от БНБ и регистриран администратор на лични данни с дългогодишен опит във финансовата сфера. Нашата цел е да получите кредита си с възможно най-малко усилия, да се чувствате комфортно, да вземете необходимите пари бързо и лесно и да ги върнете навреме, а от нас винаги ще получите професионално и коректно отношение.

  thumb_upСъвет на специалиста

  "Бърза Каса" е компания от групата на "Фератум", която е водеща компания в Европа за бързи кредити онлайн или чрез мобилен телефон. Ние даваме кредити в много страни от Европейския съюз и развимаме тази дейност и в България, като сме регистрирани за това от БНБ и вписани, като администратор на лични данни, съгласно законите на Република България.

 • Ако изплатя заема си предсрочно, дължа ли такси и комисионни?

  Вие имате право да погасите предсрочно задължението си БЕЗ да дължите такси, неустойки, комисионни или други допълнителни разходи.

  thumb_upСъвет на специалиста

  За разлика от банковите кредити, при които се дължат множество комисионни и такси за предсрочно погасяване, при евентуално предсрочно погасяване ние няма да ви таксуваме, че ни връщате парите по-рано.

 • Имам ли възможност при затруднения с плащанията да удължа срока на заема?

  По искане на Клиента и със съгласието на Дружеството, срокът за връщането на Заема може да бъде удължаван със 7, с 15 или с 30 дни. Заемополучателят дължи допълнителна такса в размер на:

  - 10% от заетата сума, за всяко едно отделно удължаване със 7дни;

  - 20 % от заетата сума, за всяко едно отделно удължаване с 15 дни;

  - 35% от заетата сума, за всяко едно отделно удължаване с 30дни.

  Ако не можете да погасите заема на падежната дата, за да не разваляте кредитната си история, може да заявите удължаване на срока със 7, с 15 или с 30 дни, като ни изпратите кратка молба на  info@barzakasa.bg  преди първоначалната падежна дата.

  В имейла е необходимо да се представите и да посочите ЕГН или номера на договора за заем. За одобреното удължаване ще получите SMS с размера на таксата за удължаване. След като получим таксата, удължаването се активира и реално срокът на заема е удължен - получавате нов SMS с новата падежна дата.

  thumb_upСъвет на специалиста

  При просрочване на заема от ваша страна и възникване на затруднения по неговото плащане е много важно за вас, да се избегне подаване към Централния кредитен регистър на негативна информация за Вас като некоректен длъжник. Необходимо е да ни се обадите, за да Ви предложим опции за изход от ситуацията.
  Нашите служители ще подходят с максимално разбиране към вашата конкретна ситуация.
  Фератум е компания, която държи на коректните отношения с клиентите си. Това означава, че ние се стремим винаги да отговорим на техните потребности и да предложим адекватни варианти за разрешаване на техните затруднения.

 • Трябва ли да предоставя гаранция за заема си?

  Да. Гарантът може да бъде предоставено от вас физическо лице или фирма партньор на Фератум България, който да гарантира за изпълнението на задълженията по Договора за заем.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Внимателно изберете лицето, което искате да предложите за свой гарант, защото платежоспособността на поръчителя ви също ще бъде оценена съобразно вътрешната политика на компанията.

 • Какви са условията, на които трябва да отговаря личният ми гарант?

  За да бъдете одобрен/а за кредит с личен гарант е необходимо да са покрити следните изисквания:

  1.  Гарантът трябва да е платежоспособно физическо лице, навършило 18 години;
  2.  Гарантът трябва да работи на постоянен трудов договор;
  3.  Гарантът следва да има официален и регулярен доход;
  4.  Гарантът трябва да е с чиста кредитна история.

  thumb_upСъвет на специалиста

  В случай, че Личният Гарант не отговаря на някое от условията ние ще ви предоставим възможност да  ни предоставите данни на друго физическо лице, което да гарантира за заема ви.

 • Мога ли да изплатя заема си на части?

  Можете да внесете дължимата сума и на части – на няколко пъти, на вноски  с размер по ваше желание. Заемът ви трябва да бъде погасен изцяло на датата на падеж, за да не бъдат начислени допълнителни такси по договора.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Можете да уговорите с нашите служители на колко части и с какъв размер ще бъдат вноските. Ние ще се постараем планът за погасяване да е максимално удобен за вас. Не се притеснявайте да обсъждате с нашите служители всички проблеми или въпроси, които имате относно взимането на пари назаем.

 • Кога трябва да платя таксата за гаранцията предоставена от Ferratum Bank, в случай че избера опцията банкова гаранция?

  Таксата за банковата гаранция е дължима на падежната дата, която сами сте избрали по време на кандидатстване.

  Таксата следва да се плати наведнъж, в срок не по-късно от датата, посочена във фактура изпратена до Клиента от Гаранта по сметката на Ferratum Bank:

  Пощенска Банка

  SWIFT: BPBIBGSF

  IBAN: BG20BPBI79421020514901

  thumb_upСъвет на специалиста

  Дори и да платите дължимата такса по някоя от сметките на Бърза Каса, не се притеснявайте, ние имаме грижата да уведомим нашите партньори, че парите са получени успешно.

 • Мога ли да получа документ за актуално състояние по кредита си?

  Разбрира се! Бърза Каса може да ви издаде официален документ за състоянието на кредита ви, според действащата тарифа на компанията:

  1. Удостоверение за липса на задължение по образец на Бърза Каса - 10лв. административна такса;

  2. Удостоверение за наличие на задължение по образец на Бърза Каса - 20лв. административна такса;

  3. Удостоверение за липса/наличие на задължение със специален текст, различен от стандартния - 50лв. административна такса.

  Ако желаете да ви изготвим документа, трябва да се свържете с нас на info@barzakasa.bg или 070011088

  thumb_upСъвет на специалиста

  Всеки клиент на "Бърза Каса" може да изтегли удостоверение за липса/наличие на задължение със стандартен текст напълно безплатно от клиентския си профил.

 • Какво се случва, ако не върнете кредита навреме?

  Както е описано в Общите условия на Фератум България в т.10 при забава Кредитополучателят дължи обезщетение за забава в размер на законната лихва за периода на забавата върху неиздължената в срок сума по заема, ведно с направените за събирането й разноски за телекомуникационни услуги, напомнителни писма и др.

  Условия при „Бърз лев“:

  • На 10-ия ден от забавата, Дружеството има право да прехвърли вземането си спрямо Заемателя на дружество (агенция) за събиране на вземания. В случай, че Заемателя желае отлагане на прехвърлянето на вземането на Дружеството към него на дружество (агенция) за събиране на вземания с 20 дни, той дължи на Дружеството такса в размер на 20 лева.
  • На 15-ия ден от забавата, Дружеството му изпраща напомнително писмо, за което Заемателя заплаща 20 лева такса.
  • На 20-ия ден от забавата, Дружеството, при спазване на нормативните изисквания, ще започне процедура за събиране на вземането си спрямо Заемателя по съдебен ред. В случай, че Заемателят желае отлагане на започването на съдебна процедура за събиране на вземания с 10 дни, той дължи на Дружеството такса в размер на 40 лева.

  Условия при „Кредит на вноски до 2000лв.“:

  • На 5-ия ден от съответната падежна дата, посочена в погасителния план, Дружеството има право да прехвърли просроченото задължение на дружество(агенция) за събиране на вземания. За отлагане на прехвърлянето с 20 дни, Кредитополучателят дължи на Дружеството такса в размер на 20 лева.
  • На 10-я ден след съответната падежна дата, посочена в погасителния план, Дружеството му изпраща напомнително писмо, за което Кредитополучателя заплаща 20 лева такса.
  • На 15-я ден след съответната падежна дата, посочена в погасителния план, Дружеството му изпраща второ напомнително писмо, за което Кредитополучателя заплаща 20 лева такса.
  • На 20-я ден след съответната падежна дата, посочена в погасителния план, Дружеството, при спазване на нормативните изисквания, ще започне процедура за събиране на вземането си спрямо Кредитополучателя по съдебен ред. За отлагане на започването на съдебна процедура за събиране на вземания с 10 дни, Кредитополучателят дължи на Дружеството такса в размер на 40 лева.

  В случай, че забавите плащането си своевременно ще бъдете уведомени от нас посредством телефонен разговор и чрез SMS. В случай на забавяне и за повече информация винаги можете да се свържете с нас на телефоните на отдел Обслужване на клиенти в раздел Контакти.

  thumb_upСъвет на специалиста

  Ако прецените, че може да изпаднете във финансово затруднение винаги е по-добре да се обадите на кредитната си институция и да предоговорите срока на кредита, в случай че това е възможно. Така запазите добрата си кредитна история при нас и временните ви неприятности ще бъдат разрешени по лесен начин.

 • Как да изпратя документи?

  Можете да ни изпратите документ чрез официалния e-mail info@barzakasa.bg.

  thumb_upСъвет на специалиста