3 начина да отбележиш финала на Световното

 

„Самият живот е футболен мач“ -  Сър Уолтър Скот

 

По-малко от месец остава до финала на най-гледаното спортно събитие през 2018 г. По данни на ФИФА половината от населението на Земята следи развоя на мачовете от Мондиала в Русия.

Безспорно най-дългоочакваният от всички 64 мача на 21-то подред Световно първенство е финалът, който ще се проведе на 15 -ти юли на стадион „Лужники“ в Москва.

Милиони фенове, сред които вероятно си и ти очакват с нетърпение датата и стискат палци да видят любимия си отбор на финала.

Ако и ти си заклет фен на футбола, вероятно вече обмисляш как ще прекараш вечерта на големия финал, затова решихме да ти предложим няколко идеи за запомнящо се преживяване, независимо от бюджета.

 

1:1 Покани приятелите у дома

 

Вероятно имаш поне двама близки приятели, които са запалени по футбола, точно колкото теб и веднага ще приемат поканата ти да прекарате заедно най-вълнуващата вечер през годината за любимия ви спорт.

Можеш да организираш неофициална сбирка в апартамента си с домашно приготвена храна или да поръчаш храна за вкъщи. В момента много заведения за хранене предлагат промоции свързани със Световното, които включват храни и напитки, подходящи за по-големи компании.

Ако жилището ти позволява, можеш да пренесеш събитието на открито. Събери близките си на терасата или в двора, където можете да си направите вкусно барбекю и да се радвате на неделната прохлада, докато споделяте вълненията си около мача на годината. Вечерта на открито има и други предимства като например повече пространство, независимост, в т.ч. и възможността да наблюдавате срещата на по-високи децибели, което по един или друг начин не е подходящо за затворените помещения.

Можеш да допълниш обстановката с тематични чаши или да подготвиш аксесоари за компанията като шапки, тениски и др. подобни.

 

Бюджет: Можеш да предложиш на приятелите си да споделите бюджета, за да купите повече и по-разнообразни продукти или да осигуриш вечерята със собствен бюджет. Ако избереш втория вариант и се нуждаеш от малка подкрепа, разчитай на нас. Можеш по всяко време да поискаш мини заем от Бърза каса за суми от 50 – 1000 лв. и не забравяй, че ако си нов клиент микро заем до 1000 лв. за срок от 30 дни ще ти излезе безплатно – 0% лихва и 0 лв. такси. Връщаш колко си взел.

 

2:2 Сам или в компания в спортен бар

 

Въпреки, че футболния мач е основната цел на вечерта, не бива да забравяш, че всяко преживяване е по-приятно, когато е споделено.

Почти всеки град има заведение посветено на спорта или в частност на футбола.

Спортните барове са подходящо място за срещи с нови хора, особено в случаите, когато наскоро си открил страстта си по футбола и все още нямаш компания, с която да споделиш интересите си, например. Това не значи непременно, че мястото е предимно за индивидуални посещения. Напротив, покани познат или приятел, който би споделил питието и емоциите си с теб или събери компанията за едно истинско фен преживяване.

 

Бюджет: Ако планираш вечеря навън без компания няма да ти е нужен сериозен бюджет. Можеш да планираш малка сума за няколко напитки и лека разядка или да заложиш на менюто на вечерта. Вероятно повечето заведения ще са предвидили специално фен меню, за да привлекат повече клиенти по време на финала на Световното. Ако си в компания обаче вероятно ще имаш два варианта или да разделиш сметката по равно с останалите от групата, или да планираш лимит на своя бюджет, като си оставиш малко екстра за почерпка или непредвидени разходи, например.

Все пак, ако се притесняваш, че събитието е в средата на месеца, преди заплата и точно в момента не разполагаш със свободни пари, можеш да покриеш този малък разход със заем до заплата от Бърза каса за суми от 50 - 1000 лв. за срок от 5 до 45 дни. Кандидатствай бързо и лесно от таблет, компютър или смартфон и получи отговор до 10 минути!

 

3:3 На живо

 

Накрая, ако си склонен да отделиш малко по-голяма сума, за да направиш преживяването си наистина незабравимо, можеш да провериш last-minute офертите за пътуване до Москва. Все още могат да се открият билети в продажба за финалния мач, но поради високия интерес, съвсем скоро се очаква цените им да се покачат, затова, ако си решил да присъстваш на стадиона, побързай.

В сайта Viagogo цените на билетите започват от 2000 евро, но в други като safetickets.net все още могат да се намерят за около 1500 евро.

Да, удоволствието излиза скъпо, когато прибавиш транспорта и нощувките, но само си помисли какъв спомен ще си създадеш. Освен, че ще присъстваш на най-важния мач от цялото първенство, ще бъдеш част и от грандиозната церемония по закриването на Мондиала. Такова изживяване не е изпускане!

 

Бюджет: Ако искаш да посетиш финалният двубой и ти трябва малко подкрепа, можеш да кандидатстваш за заем на вноски от Бърза каса за суми от 400 - 4000 лв. за срок на погасяване от 2 - 12 месеца.

 

Подари си незабравимо лято и изживей безценни моменти, които ще запомниш завинаги!