7 начина как да пестите

В настоящата статия ще ви покажем няколко лесни начина да пестите и да стабилизирате семейния си бюджет.Винаги можете да започнете да готвите удома, да намалите излизанията си и да се забавлявате с приятели на гости или когаот не искате да се лишавате от нещо, да се възползвате от бърз кредит на промоция

Започнете да гответе вкъщи

Не е тайна за никого, че готвенето вкъщи ви излиза по-евтино от излизането навън и посещаването на ресторанти.  Можете да започнете да си носите храна за обяд, това е начин да спестите значителна сума на месец, а и не е никак трудно за изпълнение. Ще спесите и от времето си, като готвите веднъж седмично за цяла седмица напред, например в неделя.

Купувайте продуктите с марката на вашия супермаркет

Следващата стъпка при пестенето е като избирате продукти с марка, произведена специално за ващия супермаркет. От опит мога да ви кажа, че тези стоки са също толкова добри, колкото и тези на другите фирми, единствента разлика най-често е в цената.

Спрете кабелната телевизия

Спирането на кабелната телевизия е следващата стъпка да намалите разходите си. Вместо да плащате ежемесечни такси и сметки, можете да следите любимите си прогрми и в Интернет, без да плащате допълнително.

Пазарете се

Пазарете се за цените, които ви предлагат, няма да загубите нищо, а най-лошото е да ви отговорят отрицателно. Не се страхувайте да искате по-добра оферта или отстъпка.

Ограничете честите излизания навън

Като си стоите вкъщи, вие ще спестите стотина лева на месец. Когато излизате, вие имате разходи за храна, напитки, паркинг, такси и т.н. В зависимост от това колко често го правите, вие ще спестите между 70 и 300лв. на месец, а дори и повече.  Вместо това поканете приятелите си на гости и се забавлявайте заедно.

Тренирайте вкъщи

Откажете се от месечния си абонамент за фитнес. Това е следващият начин да ограничите разходите си. Ако не използвате картата си поне два пъти седмично, този разход ви е напълно излишен и трябва да се откажете. Тренировките в домашни условия са лесни и удобни, необходими са ви комплект гири и постелка, а ако предпочитате аеробика, можете да намерите в YouTube хиляди клипове с упражнения.

Използвайте ежеседмичните намаления

Ако следите ежеседмичнте намаления, които предлагат супермаркетите, ще спестите значителна сума пари. Единственото нещо, което трябва да направите, е да следите каталозите и периодите им на валидност.

При нужда от финансова подкрепа не забравейте, че Бърза Каса е до вас. Намерете специланите ни прмоции тук за бързи кредити.