8 неща, които трябва да знаеш, когато кандидатстваш за бърз кредит

Ако смяташ да кандидатстваш за бърз онлайн кредит, първо трябва да си зададеш няколко важни въпроса. Мъдро е да го направиш преди да предприемеш такава крачка. Ето и някои важни неща, които трябва да разбереш, за да си сигурен в решението си.

  1. Защо трябва да кандидатстваш за краткосрочен онлайн кредит?

Трябва да се възползваш от предимствата на бързия заем до заплата, ако се нуждаеш от пари наистина спешно. Ако смяташ да похарчиш пари за нещо, което не е толкова неотложно за момента. Или лихвата върху сумата, която искаш да заемеш, е толкова голяма, че при изплащането й, би останал без пари и след следващата заплата. Може би бързият кредит не е за теб. Прецени нуждите и възможностите си преди да решиш да кандидатстваш за краткосрочен заем.

  1. След колко време можеш да върнеш заема?

Бързите кредити до заплата са предвидени за краткосрочни заеми. Те са като „спасителен мост“ между две заплати. Така че, ако смяташ да изплатиш заема на по-късен етап, бързият кредит не е идеалната опция за теб. Разбира се, можеш да изтегляш датата за изплащане напред всеки месец, но като през това време продължаваш да плащаш лихвата върху кредита. Ако лихвата върху заема е много висока, това не би било особено полезно и благоприятно за теб и финансите ти.

  1. Каква сума можеш да заемеш от кредитора?

Тук, бързият онлайн заем не ти дава прекалено много опции. Обикновено можеш да получиш сума в рамките от 50лв. до 1000лв. Въпреки това минималната сума е подходяща и удобна, ако доходите ти не са много високи. Естествено, ако не отговаряш на някой критерий, за да се възползваш от парите, трябва да помислиш за други варианти.

  1. На какви критерии трябва да отговаряш?

От предимствата на краткосрочните онлан кредити може да се възползва почти всеки. Трябва да имаш навършени 18 години и да си гражданин на Република България. Обикновено срокът за изплащане на заема е до 45 дни. Освен това, няма значение дали си работещ, в майчинство, самонает или пенсионер.

  1. Как получаваш парите си?

Парите от онлайн бързия кредит са твои още в същия ден на кандидатстване, след одобрение кредитора превежда парите ти най-често директно по посочена банкова сметка или по EasyPay. Обикновено заемодателите работят с повечето банки в България и превода е при теб до минути.

  1. Можеш ли да забавиш плащането по кредита?

Това определено е лоша идея. Ако смяташ, че не можеш да се справиш с изплащането на крайната дължима сума по бързия кредит, по-добре се огледай за други варианти.

  1. Какви са лихвите на бързите онлайн кредити?

На българския пазар, ГПР, с който се измерва лихвения процент при всички кредити, варира от 45% до 50%. Ако искаш да установиш номиналната стойност на лихвата, повечето онлайн кредитори на бързи заеми имат калкулатор, който я изчислява според сумата и периода за връщане, които си избрал.

  1. Може ли ситуацията да излезе извън контрол?

Ако вече имаш заем, който не можеш да изплатиш, тогава – да. В такива ситуации не е препоръчително да прибягваш към бързите онлайн кредити.

Краткосрочният онлайн кредит може да разреши финансова криза. Разгледайте условията и предимствата на заемите, които предлагаме, за да си осигуриш необходимите средства бързо, лесно и надеждно.