9 дребни разходи, които драстично намаляват вашия бюджет

 

Всеки ден определена сума пари изтича между пръстите ни и ни пречи да контролираме бюджета си. Чувствате се объркани, защото от вашето бюджетиране няма видим ефект? Ето някои дребни разходи, които могат да имат принос за това:

1)      Храна

Обичайно това е един от най-големите разходи за едно домакинство. Разбира се, всички ние трябва да се храним. Но също така, губим пари за храна. Ако харчите 10 лева за обяд на работа всеки ден, това води до 50лева на седмица и 200лв на месец. На пръв поглед сумата може и да не ви се струва много, но тя неизбежно увеличава общите ви разходи.

2)      Закуски и други ежедневни почерпки

Всички хора обичат да се глезят. Може би всяка сутрин си купувате голяма чаша кафе или донът? Не трябва да се отказвате от тези вкусни неща, но ако го правите умерено ще помогнете на вашия бюджет да не намалее рязко.

3)      Промоционални оферти с ограничен срок

Случвало ли ви се е да се запишете за нещо безплатно и да забележите, че са ви таксували, защото сте пропуснали да го прекратите преди да свърши пробния период? Стойте далеч от промоционални оферти, освен ако нямате напомняне на телефона да прекратите услугата преди да се начислят таксите.

4)      Бензин

Разходите за гориво са основно перо в бюджета на много хора. Можете да намалите своите месечни разходи за гориво чрез споделено пътуване или частично ползване на обществен транспорт.

5)      Разпродажби

Чакали сте няколко месеца и определена стока най-накрая е намалена с 50%. Единственият ви проблем е, че трябва да платите с кредит. Ако се поддадете на изкушението, въпрос на време е разходите ви да излязат извън контрол и да потънете в заеми. Вместо това, може да заделите средства настрана за следващата разпродажба.

6)      Разходи за глезотийки

Понякога се налага да посетим фризорски салон или СПА център. Няма нищо лошо в това да разпуснете през свободното си време, но е желателно да го правите, само ако бюджетът ви го позволява.

7)      Банкови такси

През последните няколко години има тенденция на повишаване на банковите такси, като най-често се увеличават цените на услугите. През 2016 г. част от банките решиха да повишат таксите за теглене от банкомат, както и банковите такси за обслужване на сметки.

Като алтернатива, ако имате нужда от бърз онлайн кредит, може да ползвате краткосрочно кредитиране от Бърза каса, като първият заем до 700 лв. със срок до 30 дни е безлихвен. Ние ще преведем парите по вашата лична банкова сметка или към каса на EasyPay и ще покрием такстата за осъществената транзакция.

8)      Сметки за мобилни телефони

Освен ако не сте на тарифен план с неограничени минути има голяма вероятност да плащате допълнително към месечната си сметка всеки месец. Ако сметката ви за мобилен телефон е различна всеки месец, отделете малко време, за да намерите подходящ тарифен план, който ще бъде по-икономичен.

9)      Всички случайни разходи

Възможно е неочаквано да ви връхлетят извънредни разходи. Ако се сблъскате с неочаквани разходи, ние сме насреща!

Запознайте се с нашите Промоции, за да не изпуснете най-добрите условия за краткосрочен кредит до 1000 лв!

Бърза каса