Бърз кредит до заплата – по-добрата алтернатива на овърдрафта

Кредитът до заплата е едно от имената на краткосрочните видове кредити, които напоследък набират все по-голяма популярност. Названието му идва от това, че този вид заем се изплаща наведнъж при получаване на следващото месечно възнаграждение. Причината да е толкова популярен напоследък, е че е предназначен за използване тогава, когато потребителят или домакинството се окаже в средата на месеца със спешни разходи, които не може да покрие в момента или да изчака да покрие със следващата заплата. По тази причина бързият краткосрочен кредит е алтернатива на банковия оувърдрафт, който се използва в същите случаи.

Много хора изпадат в ситуация, в която финансите, които имат за покриване на разходи, са по-малко от колкото са им нужни в момента. Когато сметките скочат, а парите не стигат, стресът става нетърпим. За справяне с подобни проблеми, банките отпускат кредит оувърдрафт, за всички потребители, които имат спешна нужда от дадена сума. За съжаление, процесът по кандидатстване и изтегляне на такъв кредит винаги е тромав и изпълнен с много попълване на бланки и документация. Да не говорим за изискванията, ограниченията и обезпеченията, които банките имат. За щастие, при краткосрочния кредит до заплата тези проблеми липсват.

  1. Бързината и удобството са ненадминати – в миналото, за да изтеглите заем е било нужно да посетите офис на заемодател, да попълните голямо количество документи и да чакате известно време, докато компанията определи дали да ви отпусне исканата сума. В днешно време нещата са различни. Може да кандидатствате за кредит по Интернет, от удобството на дома ви. Освен това, вместо да чакате дни или седмици за одобрение, отговорът ще ви бъде съобщен в рамките на час.
    По този начин, вие ще може да разполагате с парите си възможно най-бързо, без да се налага да чакате;
  2. Липса на банкови ограничения – банките и другите видове финансови институции имат дълъг и тромав процес на одобрение на кандидати за кредит, чрез който става много трудно да разполагате с нужната вам сума, когато ви потрябва. Те предпочитат да отпускат заеми само и единствено на лица с добра кредитна история, които могат да обезпечат кредита с някакво имущество и/или да предоставят един или няколко поръчители.  При бързите онлайн кредити липсват такива изисквания. Нещо повече, такива кредити се отпускат и на хора, които нямат доказуем приход или трудов договор. За него могат да кандидатстват жени в майчинство, безработни и т.н.;
  3. Скрити такси няма – банките често имат скрити такси, които изскачат в най-неудобните моменти. При бързите пари до заплата всичко е много просто и скрити неща няма. Всяка сума, която ще трябва да погасите се вижда съвсем ясно, още преди да сте кандидатствали, за да може да вземете добре информирано и преценено решение. Може да въведете сумата, която искате, както и срокът, за който ще я върнете, а системата на момента изчислява колко ще трябва да погасите, като сумата, която ви изписва е крайна и тя няма да се увеличи с никакви скрити добавени стойности.А ако вие имате нужда от малка сума пари, с която да покриете изненадващ разход в средата на месеца – не губете време с банкови институции. Бърза Каса ще ви помогне още днес.