Бърз онлайн кредит или кредитна карта?

 

 

На всеки се е случвало поне веднъж да изпадне в затруднена финансова ситуация, при която да се нуждае спешно от парични средства, но към конкретния момент да не разполага с такива. Причините за извънредния разход могат да бъдат много и различни, но това, което ги свързва е именно необходимостта от бързо набавяне на парични средства.

В такива ситуации решенията са много, но най-чести се свеждат до тези две възможности, които ще разгледаме по-надолу в статията - бърз онлайн кредит или кредитна карта. Но кой е по-подходящия за теб вариант?

Краткосрочен онлайн кредит

Първо, нека разгледаме какво представлява краткосрочния онлайн кредит. Известен повече като "пари до заплата", най-общо това е вид кредит, предназначен да покрие спешен разход в много кратък срок, който се изплаща със следващата заплата. Изключително полезен финансов инструмент, който може да ти осигури спокойствие в извънредна ситуация, като например спешен ремонт на автомобила или у дома, разход за зъболечение, неочаквано високи битови сметки и пр. При такива обстоятелства ползването на бърз онлайн кредит може да се окаже по-доброто решение.

Кредитна карта

За да използваш кредитна карта най-напред трябва да разполагаш с такава. Тук е моментът да отбележим, че процедурата по издаването й може да се окаже твърде продължителна за твоите неотложни финансови нужди. Нека не забравяме и че лихвите по кредитните карти са едни от най-високите в сферата на кредитните услуги и това може да те постави в още по-затруднена финансова ситуация. За сравнение освен, че можеш да получиш бърз онлайн кредит още същия ден, лихвата по него може да се окаже доста по-ниска от тази по кредитната карта, а при определени условия можеш да получиш и безлихвен заем. Така например, ако си нов клиент на Бърза каса , можеш да получиш заем до 15 дни с 0% лихва.

При използването на кредитна карта съществува риск да не успееш да изплатиш кредита в срок и да се натрупат високи лихви, които могат да увеличат двойно използваната от теб сума. Имай предвид и това, че при използването на някои кредитни карти се начисляват допълнителни такси за теглене от банкомат.

Тук е моментът да допълним, че за разлика от кредитната карта, с Бърза каса можеш да получиш краткосрочен онлайн кредит, дори и без доказани доходи - безработен, в майчинство, пенсионер или самоосигуряващ се. Това е още едно важно преимущество, когато се налага да получиш пари бързо и безпроблемно.

Накрая ще обърнем внимание и на лимитите на кредитните карти, които могат да се окажат пречка и недостатъчни да отговорят на твоите нужди. С Бърза каса можеш да избереш да кандидатстваш за суми от 50 лв. до 4000 лв. Освен това получаваш отговор до 10 минути, а при одобрение парите се превеждат на същия ден.

Бърза каса работи денонощно и без почивен ден, така че можеш да направиш онлайн заявката си отвсякъде и по всяко време, когато ти потрябват пари.