Бърз онлайн кредит – два важни примера

Във всички случаи ли бързият онлайн кредит носи голямата си ефективност, която го прави толкова популярен избор за сдобиване с бърза сума пари, за спешности? Въпрос, който тормози доста хора, които имат някакъв финансов проблем, но все още не са взели решение дали да се възползват от краткосрочен заем до заплата. И това е съвсем логичен въпрос, защото краткосрочният онлайн кредит наистина е спасителен пояс, но не за всеки.
За да добиете по-пълна представа, ще ви дадем два примера, които показват кога ще е ефективен един бърз кредит до заплата, и кога няма да е:

  1. Историята на Жоро не е много по-различна от тази на повечето хора, които кандидатстват за бърз кредит. Финансите му са в хаос, от време на време успява да спести някой лев, но не всеки месец, а често пъти се появява и някакъв разход, който бива платен точно с тези спестявания. За капак, Жоро трябва да си търси нова квартира, понеже старата е сменила собственика си и новият ще се нанася там. Жоро си е харесал нова квартира, която е на по-удобно място, по-добра цена и е по-хубава от предишната. За жалост, за да се нанесе в нея, той трябва да плати наем, депозит в размер на един наем, както и таксата към фирмата за недвижими имоти – отново един наем. Той трябва да плати три наема, само за да се нанесе да живее в новата си квартира. Сумата не е ужасно голяма и Жоро би могъл да се справи с нея, но не и в момента, когато не разполага с такива пари, а не може да остане да живее никъде другаде, тъй като е от скоро в града. Време за губене няма.
    Жоро преценява, че може да се справи с един краткосрочен кредит, когато получи заплата си. Кандидатства, одобрен е и още на следващия ден той вече живее в новата си, по-хубава и по-удобна, квартира. В края на месеца той изплаща заема от заплатата си и забравя за този свой труден момент, но има едно на ум, че ако нещата станат страшни, той има бърз вариант за спасение.
  2. Мария живее сама и почти няма свободно време, поради натоварената си работа. За сметка на това, заплатата й е много ниска и стига само за храна и нормални ежедневни плащания. Тя не може да си позволи скъпи дрехи и техника, но успява да поема разходите си. Преди няколко дена, колежка на Мария й се е похвалила с новия си телефон, който е доста скъп модел. От тогава Мария много иска същата марка телефон, а и без това нейният вече е много стар.
    Тъй като Мария не може да чака да спести дадената сума за телефон, а не иска да притеснява близките си да й услужат с пари, тя кандидатства за бърз кредит онлайн. След одобрението, тя получава сумата и веднага отива в магазина, където закупува мечтания телефон. Мария се радва на скъпата си покупка и всичко за нея, в този момент, е хубаво.
    Но идва време за плащане на заема. Мария не успява да събере нужната сума, за да покрие лихвата, за това се свързва със заемодателя и получава отсрочка. Мария успява да събере и направи плащането, но това и е коствало много лишения и разбит бюджет, поради което тя е разочарована от този вид кредити и иска всеки да знае това

Поуката от тези две истории е, че ако искате да се възползвате ефективно от бърз кредит, трябва да имате основателна причина за това, както и план за изплащането му. Ако сте сигурни, че можете да изплатите кредита си навреме, а парите от него са ви нужни просто защото времето ви притиска, то вие можете да се доверите на кредитът до заплата.
Но ако нямате план за изплащане, или сумата ви е нужна за разход, който не е спешен, то бързият онлайн кредит няма да има същия ефект и може само да ви разочарова.

Но, ако все пак вие имате основателна причина и знаете, че бързият кредит може да ви помогне да излезете от лоша финансова ситуация, то Бърза Каса е вашият финансов партньор, на който винаги може да разчитате.