5 съвета за спестяване за млади двойки

Когато сте в сериозна връзка с някого,  се налага да правите компромиси. Вашите дългосрочни цели могат да се променят напълно, или може да се наложи да отложите някои от тях и да се вземат предвид желанията на партньора ви. Добрата новина е, че като двойка можете успешно да удвои разходите и спестите сили. Ако стане това по правилния начин, можете да постигнете целите си с помощта един на друг.

1 Говорете за парите

 Ако връзката ви достига етап, когато сте готови да се заживеете заедно, е важно да проведете разговора за парите. Трябва да обсъдите разходите, а също и възможността за споделяне на бъдещите доходи и спестявания.

Започнете чрез споделяне на всички ваши финансови данни с партньора си. И двамата трябва да знаете колко печели другия, колко разходи имате всеки месец, а също и да се подкрепяте взаимно и да сте наясно с всички дългове.

Това е изключително важно,бъдете честни. Не крийте нищо. Това само ще предизвика проблеми в бъдеще. 

2 Споделете вашите цели

 Ако двамата сте наистина сериозни, вие също трябва да си поговорите за плановете за бъдещето. Искате ли да се ожените един ден? Искате ли да имате деца? Искате ли да притежавате собствен дом? Може би искате да пътувате или да създадете свой собствен бизнес? Трябва да споделят мечтите си и дългосрочните цели.

След като имате по-добра представа за целите на другия, можете да започнете да обсъждате това как да се стигне до тях заедно. Някои от тях могат да бъдат краткосрочни цели, докато други са в по-дългосрочен план, така че ще трябва да ги приоритизирате.

3 Внимавайте с дълговете

Дългът е една от най-големите пречки за бъдещи цели. Трудно е да се спетят пари за бъдещето, когато ти дължите пари в настоящето. Ако нямате дългове, страхотно! Запазате положението по този начин. Ако някой от вас вече имат дълг, говорете за това как ще работи, за да го изплати възможно най-скоро.

Разбира се става дума да не влизате в кръговрат от неизплатени кредити. Много важно е да си направите сметката правилно, защото когато имате спешна нужда от пари , винаги можете да вземете пари на заем. Лесно и бързо като кандидатствате онлайн. Съществува безлихвен кредит, който се предлага за период от 30 дни, а сумите са от 50 до 700лв.Такъв бърз заем се предлага от Бърза Каса.

4 Бюджетът е ключов

Семейният бюджет не е само за плащане на сметки и закупуване на хранителни стоки. Той  е абсолютно необходимо за реализиране на вашите спестовни дългосрочни цели.

Започнете с бележка на всички приходи и разходи и за двама ви . Започнете с просто следене на всички разходи, които правите през месеца. Обсъдете навиците за харчене на пари и вижте какво можетеда направите, за да се намалят разходите. След това можете да използвате бюджетът за да видите какво може да добавите към спестяванията си.

5 Бъдете съпричастни на разходите си

Намаляване на разходите не означава непременно без никакви. Това просто означава да те малко по-умни с пазаруването. Не е нужно да купувате маркови стоки, бъдете внимателни с електроенергията , която употребявате и течащата вода. Осъществяването на малки промени  в начина на живот  относно разходите ви скоро ще доведе до големи спестявания.

А ако имате нужда да решите спешен финансов проблем и сте достатъчно наясно с правилата и условията на онлайн кредитите до заплата, за да знаете как да се възползвате максимално - Бърза Каса е на ваше разположение всеки ден, 24/7.