Финансови решения, които работят

В края на всяка година си правим планове за следващата – как да станем по-слаби, по-здрави, по-богати и т.н. Въпреки вълнуващите възможности на Новата година, повечето хора не успяват да изпълнят новогодишните си цели и след няколко неуспешни опита се отказват от плановете си и приемат живота си такъв, какъвто е.

Ако искате да взимате по-добри финансови решения през новата година, следвайте няколко лесни насоки.

Бъдете сериозни и отговорни

Ако искате вашите финансови планове да имат изчислими резултати, трябва да се опитате да намалите неразумните разходи и да се придържате към вашия финансов план. Всяко проявено безразличие към вашата цел ще я доведе до неуспех, така че трябва да възприемете положителната промяна още от самото начало. Чрез сериозно и отговорно отношение към собствените си финанси лесно можете да постигнете всяка цел.

Бъдете реалисти

Някои цели са по-лесни за изпълнение от други. Например, ако вашата цел е да спечелите 1 милион през 2016г., тя е много по-малко вероятно изпълнима от целта да изплатите дълговете по кредита си до края на годината. Двете цели са възможни, но изплащането на вноски по кредит е много по-лесно. Въпреки че финансовите ви планове зависят изцяло от текущото ви финансово положение, ето няколко практични цели, към които да се придържате:

  • Автоматизирани плащания.

Можете да настроите автоматични плащания на битови сметки, за да бъдете спокойни, че няма да пропуснете датите за плащане на сметки.

  • Освободете се от задълженията по кредити

Задълженията по кредити и кредитни карти могат да бъдат трудни за управление, но чрез разумна стратегия за плащане (заемите с най-високи лихви на първо място) ще успеете бързо да изчистите задълженията си.

  • Поддържайте добър кредитен рейтинг

Не забравяйте, че кредитният рейтинг е от изключително значение, когато кандидатствате за кредит.

  • Спестявайте повече

Ако нямате план, лесно можете да загубите своите пари. Чрез разумно спестяване може да заделяте настрана 10% повече.

Следете своя прогрес

Съставянето на списък с цели не е достатъчно, за да ги осъществите. Като всяка цел, която си заслужава усилията, финансовите планове изискват повече време. За да успеете да изпълните своите финансови цели, ще трябва да бъдете упорити в продължение на няколко месеца (или дори години) като постоянно следите прогреса си.

Проектирайте своите дни, така че да харчите разумно и да спестявате по-лесно. Само така ще може да избегнете изкушението да провалите своите финансове планове. С малко усилия от ваша страна можете да извлечете значителни финансови ползи.

Експертите твърдят, че изграждането на навик отнема 3 месеца, така че ако се придържате  към финансова рутина само за 90 дни, можете да се убедите в успеха ѝ.

Имате нужда от бързи пари? Вижте промоциите по кредити на Бърза каса и финансирайте своите потребности бързо, лесно и прозрачно.