Как да се охладим през лятото?

Не мога да повярвам, че вече е август. Лятото е в разгара си. На много места в страната август е най-горещият месец в годината. Заради горещините сметката ви за ток нараства. В настоящата статия искам да ви дам няколко съвета как да се охладите през горещите дни, без да нарушавате бюджета си.

Пийте повече вода

Много хора се обезводняват, без дори да забелязват. В горещините вашият организъм се нуждае от повече вода, за да възстанови баланса си. Ако почувствате замайване или световъртеж, незабавно пийте вода. Това е признак на обезводняване.

Миналата година продавах билети почасово. Дори вечерите бяха горещи и аз тъкмо свършвах смяна, когато вървейки към стая за почивка, се почувствах замаян. Всичко около мен започна да се върти. Веднага седнах на земята за няколко минути и пих вода. Това ми помогна да свърша смяната си и да се прибера вкъщи. На следващия ден посетих личния си лекар и му казах за симптомите си. Тя ми обясни, че съм се обезводнил и трябва да пия повече вода. Послушах съвета и оттогава не съм изпитвал повече замаяност или слабост.

 Студени душове

Студеният душ през лятото ще ви помогне да се охладите и да се чувствте комфортно през горещите дни. Някои хора нямат проблем с взимането на студен душ, но аз лично не ги харесвам, мразя ги. Въпреки това студеният душ ще ви спести пари за затопляне на вода. Запомнете този съвет, ако харесвате къпнето със студена вода.

 Използвайте ветрило

Ако нямате климатик, можете да използвате ветрило. То ще ви свърши доста добра работа за охлаждане през деня и нощта. Въпреки че имам климатик в апартамент си, използвам ветрило. Това намали сметката ми за ток, без да е причина да се чувствам дискомфортно.

Изключете осветлението

Осветленито излъчва топлина. А ако има по-малко топлина, ще бъде по-хладно в дома ви. Хубавото на летните дни е, че денят е по-дълъг. Можете да не включвате осветленито до 21ч. вечерта. Това също се отразява и на сметката ви за ток, защото използвате по-малко електричество за осветление.

А вие как се охлйаждате през лятото?

Колко и да ни се иска да пестим от ток и битови разходи с цел да намалим разходите за охлаждане, бързо ще ни стане топло  през август, заради изравнителните сметки , които ще получим за отоплителния сезон. Ако предполагате, че не бихте могли да се справите с задълженията си , подходящо е да вземете пари на заем, докато получите заплатата си. Можете да вземете бърз заем онлайн до 700 лв. Бързите кредити като кредит до заплата са лесно и практично решение за временни финансови затруднения.