5 добри съвета за онлайн кредитите

При спешна нужда от пари, понякога се налага да мислим нестандартно. Особено ако сме изчерпали всички други възможности, на всеки се случва да се замисли за теглене на бърз краткосрочен онлайн кредит.

Плюсовете са очевидни: кандидатства се лесно и бързо, сумата може да бъде усвоена до 1 час след одобрението, което е добра новина за всеки, който има нужда от пари в брой на момента. Също така се изисква минимум документация.

Естествено, има и други начини да се сдобиете с нужната сума, но доста от тях са несигурни или със съмнителен успех, а и има доста други изисквания за доказване на доход, и още куп документи. Често имат и повече ограничения за кандидатстване. Но ако решите в бъдеще да се възползвате от онлайн пари на заем, то прочетете следните ни съвети:

1. Преценете добре за какво ви трябват парите. Ако са ви нужни за покриване на медицински разходи, първо разпитайте дали има някакъв друг начин да разсрочите плащането директно към медицинското заведение. Възможно е да има начин. Предвид, че за онлайн заемите се заплаща определена лихва, е добре първо да проверите начините за безлихвено разплащане със самата институция.

В случай, че сумата ви е необходима, за да покриете сметките си, които този месец са доста по-високи, а денят за заплата е все още далеч, тогава краткосрочният онлайн заем ще ви свърши добра работа. Така ще може да се погрижите за сметките си докато получите следващото си трудово възнаграждение.

Наближава рожден ден на ваш близък и задължително искате да му купите хубав подарък? Онлайн бързият кредит не е препоръчителен за подобен вид разходи. По-добре обмислете друг вариант за закупуването на подарък, като например начин за разсрочено плащане.

Преценете много добре за какво ще използвате изтеглената сума, тъй като в някои случаи онлайн парите на заем може да са много добра идея, но в други да нямат толкова ефективност.

2. Най-бързият начин да изтеглите краткосрочен кредит е онлайн - вместо да се разкарвате по учреждения, да се опитвате да спазите приемното им време, да се редите на опашки и да губите адски много време в попълване на тонове документи, може да свършите всичката работа за 10 минути, докато си седите вкъщи, пред компютъра. Само попълвате един лесен формуляр и до час парите са при вас;

3. Проучете внимателно кредитната компания. Съществуват доста компании, които се занимават с отпускането на краткосрочни кредити онлайн, но вие трябва да изберете най-подходящата за вас. Прочетете повече за компанията – от колко време съществува, има ли регистрация от регулаторния орган. Проучете дали заемодателят е лицензиран и дали предоставя пълна информация за кредита в сайта си – всички суми, такси и срокове трябва да са описани и явни още преди да кандидатствате за заема. Запознайте се с публикуваните Общи условия и/ли Тарифа на компанията. Коректният заемодател не крие допълнителни такси от потребителите си, и тези детайли трябва да фигурират в публикуваните на сайта на компанията документи. Сравнете лихвите на предлаганите онлайн заеми от различни кредитни компании. Запознайте се и с предлаганите промоционални условия.

4. Ако нямате трудов договор или постоянна работа, намерете заемодател, който няма подобни изисквания. По принцип, изискванията за краткосрочен кредит са минимални, но ако сте в майчинство, безработен или нямате трудов договор трябва да потърсите заемодател, който изрично е описал, че отпуска кредити на хора в такова положение. Разбира се, при положение, че кандидатствате за кредит, трябва да сте наясно, че той подлежи на погасяване, и е необходимо да получавате редовен доход, за да можете да внасяте погасителните вноски. Особено когато кандидатствате за едновносков заем със срок до 30 дни, преценете с повишено внимание дали ще сте в състояние да погасите задължението си на падежната дата.

5. Теглете само толкова, колкото ви е нужно. Тук не става въпрос за банкова институция, към която ще сте задължени дългосрочно. Кредитите до заплата се изплащат наведнъж със следващата заплата, а лихвите по тях са по-високи от банковите. Така че преценете добре каква сума ви трябва и кандидатствайте за толкова, колкото ще ви е нужно, а не повече, колкото и добра идея да ви звучи. Минимизирайте разходите по заема си като изберете оптималната сума и срок за погасяване.

А ако вече сте взели решение да се възползвате от краткосрочен онлайн заем, за да покриете спешна финансова нужда или неотложни разходи, то винаги можете да се доверите на Бърза Каса – когато бързината и качеството на обслужването са важни.