Лесен спестовен план. Какво ме научи баба за спестяването?!

Хората се сблъскват с разходи от различно естество – наеми, изплащане   на заеми, текущи сметки, извънредни разходи, пътувания . . . За да намалим задлъжнялостта, е желателно да заделяме по някой лев настрана. Спестяването може да е трудно и често е сложно, а не би трябвало да бъде. Всеки човек минава през момент, когато има нужда да анализира внимателно бюджета си и да започне да спестява повече. Това може да бъде обезсърчително, но не би трябвало да е. Всъщност, спестяването може да е лесно като поставяне на пари в плик. 

Има много различни идеи за спестовни планове в Интернет и всеки от тях си има своите ползи и недостатъци. Това, което е добре за вас, може да не е добре за някой друг и обратно. Ето защо е важно да намерите подходящ план, който да работи за вас, когато става дума за спестяване.

Докато растях, баба винаги ми казваше за спестовния план, който ползва. Той наистина работи и е много лесен. Всяка седмица тя отделяла от парите за покупки и поставяла определена сума за всяко дете в плик (те са имали три деца). Тези пари са били предназначени за Коледа, рождени дни, училищни разходи и други неща, от които децата биха имали нужда. Това намалило седмичните средства, но означавало, че тя ще спести пари за неща, които са важни за нея.
Разбира се, точно този сценарий би бил различен, ако го разглеждаме днес. В повечето семейства двама от членовете работят, като обичайно използват интернет банкиране или разплащане с дебитна или кредитна карта, а не прибират пари в пликове.

Подобно на плана на баба, може да заделяте по лев или два всеки път, когато харчите пари. Дори това да е само един лев сега, парите бързо ще започнат да се натрупват.

Друг начин, който можете да приложите е, когато вземете заплата, първо да платите на себе си. По този начин може да изберете конкретна сума, която да отива директно в спестовния ви влог всеки месец. Ако имате задължения по кредити, можете да вложите тази сума за тях, за да намалите задлъжнялостта си.

Има много възможности за избиране на правилния спестовен план. Всеки план е различен и не всеки е универсално работещ. Когато избирате спестовен план трябва да прецените няколко фактора:

Вземете решение каква сума искате да спестите

Изчислете каква сума ще заделяте настрана и на какви периоди. Можете да използвате калкулатор, за да изчислите колко време ще отнеме, за да спестите определена сума пари.

Вземете решение за какво искате да спестявате

Без значение дали спестявате за къща, кола, студентски такси, пенсиониране, фонд за спешни случаи или погасяване на заеми, трябва да имате определена посока на спестяванията си.

Няма значение дали ще спестявате цяла година, седмица за седмица или на заплата, спестяването е важно и изисква определено планиране. Уверете се, че имате план и постявате финансите си на първо място.

Ако имате нужда от пари още сега, вземете първи заем без лихва от Бърза каса бързо, лесно и прозрачно. Свържете се с нас на телефон 0700 11 088 или имейл info@barzakasa.bg

Бърза каса е насреща, за да отговори на вашите финансови потребности!