Необичайни професии с учудващо добро заплащане

Ако си в търсене на по-високоплатена работа не бива да пренебрегваш някои по-необичайни професии. Това не са професиите, за които ще чуеш на вечерно парти, когато някой попита „С какво се занимаваш“. Всеки ден срещаш банкери, лекари и адвокати, но колко аниматори на кораб или техници на вятърни турбини познаваш?

Ето кои са нашите фаворити сред най-странните професии, от които, кой знае, може да намериш следващото си призвание.

✅ Специалист контрол по опазване на дивата природа

Тези специалисти играят важна роля за контрола на популацията на животните и защитата на околната среда. Те се занимават с проучвания и установяват броя на птиците или други животни, обитаващи определена територия (хабитат).

Каква е заплатата за тази професия: Да работиш сред природата определено има своите причудливости, а заплащането в тази област започва от $47 000 (74 879 лв.) годишно, според проучване на агенция Salary Expert.

✅ Аниматор на круизни кораби

Аниматорите имат широко поле за изява - от гласови дубльори до актьори във филми, танцьори и певци в заведения и участници в шоу програми. Уменията им могат да бъдат полезни и за кастингите за аниматори на круизни кораби.

Заплащането за тази професия е конкурентно и изисква известна подготовка за явяване на конкурс или записване на видео за целта.

Ако смяташ, че си подходящ за тази работа, това е една от най-добрите професии, които ще ти позволят да обиколиш света и то напълно безплатно.

Колко се заплаща: Заплатите в този сектор варират, но според повечето източници заплатите на аниматорите могат да достигнат до $5000 (приблизително 8000 лв.) възнаграждение месечно.

✅ Техник на ветрогенератор

Ако искаш да работиш на открито и не се страхуваш от височини, тази работа може да се окаже доста подходяща за теб. По-познати като техници на вятърни турбини, тези специалисти поправят и поддържат ветрогенераторите и техните системи. Задълженията им се състоят в извършване на рутинни проверки на изправността и идентифициране на потенциални технически проблеми.

Повечето специалисти придобиват квалификацията си в техническо училище или университет, а поради голямото търсене на такива работници, някои успяват да се реализират още преди да са завършили образованието си. Обикновено нужния стаж за започване на работа по специалността е 1 година.

Колко се заплаща: В България кандидатите с малък или без опит започват със стартово възнаграждене от минимум 1100 лв. месечно, а в чужбина възнагражденията за по-опитните специалисти достигат до 100 хил.лв. годишно. Най-хубавото е, че предвид ползите от възобновяемата енергия в близките няколко години се очаква още по-голямо развитие и търсене на специалисти в областта да се увеличава.

В заключение

Ако си в търсене на нови предизвикателства и си готов да смениш попрището си в името на по-доброто бъдеще, се надяваме да сме ти помогнали с тази статия. А ако се нуждаеш от допълнителни средства за започване на специалиран курс за преквалификация или за да покриеш разходите си, докато започнеш нова работа, можеш да разчиташ на подкрепата на Бърза каса. Ние подкрепяме смелостта и новите идеи.

Заяви бърз онлайн кредит до 1000 лв. за срок до 45 дни или заем на вноски до 4000 лв. за срок до 1 година. Кандидатствай бързо, изцяло онлайн, с отговор до 10 минути. С удоволствие ще бъдем партньор на твоите планове, само ни потърси.