Образование в чужбина – възможно!

Традиционно в края на учебната година образованието заема централно място сред най-обсъжданите теми. Ако си абитуриент или родител на такъв със сигурност темата вълнува и теб от месеци насам. Вероятно имаш някои идеи за следване в чужбина, но знаеш, че освен желанието и добрите оценки, които ще са основен фактор, остава да решиш и въпроса за бюджета. Дали семейството ти ще се справи с първоначалната инвестиция или ще успееш ли да спестиш достатъчно през лятото, това са въпросите, които най-често вълнуват и родителите, и бъдещите студенти.

Но ето какво образованието е най-важно и парите  не бива да бъдат пречка за твоето развитие, а напротив да ти дадат необходимата сигурност и увереност, с които да поставиш ново начало. Ние също искаме да те подкрепим и да ти помогнем с няколко съвета как да постигнеш целта си по-лесно.

 

Проучи възможностите

 

Подготовката е най-важната част от реализацията на всеки проект. В твоя случай вероятно вече имаш идея в коя държава или каква специалност те привлича най-много. На следващата стъпка проучи различните университети. Дори и тези, които не са попаднали в твоите топ желания могат да те изненадат с интересни възможности.

Съветваме те да направиш списък с най-важните критерии, които те интересуват за избора ти на университет, за да можеш по-лесно да сравниш и изключиш отпадащите варианти след това. Тези критерии могат да са например желана локация, предпочитана специалност, възможност за стипендия, възможност за финансиране на част от обучението от университета, възможност за настаняване в общежитие или средна цена за наем на квартира и др.

Колкото повече неща разгледаш и планираш, толкова по-лесно ще можеш да вземеш финалното си решение и ще можеш спокойно да пристъпиш към реализирането на целта си.

 

Подсигури бюджета

 

След като си наясно къде желаеш да учиш, какви изпити трябва да положиш оттук нататък, остава въпроса колко ще струва обучението. Преди да започнеш да изключваш възможности те съветваме да проучиш кои места предлагат стипендия и при какви условия. Тази финансова помощ може да се окаже изключително важна за теб, затова не пропускай да се възползваш от нея. В някои университети стипендията се отпуска на база общия успех, но има и такива на конкурсни начала, като направимер състезание за есе или предоставяне на материали като портфолио или други, определящи за съответната кандидатура.

Други опции да си осигуриш бюджет са например програмите за чуждестранни студенти в повечето американски университети или програма ЕРАЗЪМ за ученици, младежи и студенти в ЕС. Ценното при тях е, че дават възможност на много млади хора да придобият желаните от тях умения и компетентности в интернационална среда като финансират тяхното обучение.

Някои университети предлагат възможността за кандидатстване за финансова помощ при постигане на добри резултати. Дори и ако не успееш да получиш необходимата подкрепа, те ще те насочат към други ресурси, които биха могли да ти помогнат в начинанието.

Ако все пак търсиш друг сигурен и бърз начин за набавяне на допълнителни средства за твоето образование, можеш да кандидатстваш за заем, удобно, през формата за кандидатстване на нашия сайт или като изтеглиш приложението на Бърза каса за Android или iOS.

С Бърза каса можеш да кандидатстваш за бърз заем до 4000 лв. за максимален срок на погасяване до 1 година, а ако ти трябва малка сума и си нов клиент можеш да се възползваш от офертата за безлихвен заем до 1000 лв. за срок до 30 дни с 0% лихва.

Най-хубавото е, че можеш да заявиш заема си всеки ден и по всяко време, а отговор получаваш до 10 минути. При одобрение ще получиш парите на същия ден.

На добър час!