Открий най-добрият кредитор на бърз заем

Краткосрочните кредити са предназначени за тези, които се нуждаят от малка сума пари за кратко време. Сумите варират обикновено между 50 и 1000 лв. Добре е да знаеш, че са налице доста надеждни кредитори, които предлагат добри и достъпни условия.

С постоянното увеличаване на фирмите, предлагащи онлайн краткосрочни кредити, става все по-трудно да се подберат най-надеждните. Използването на бърз кредит е най-удачния вариант, с който да си помогнеш при нужда от подкрепа, като например при спешен ремонт на дома или колата и други непредвидени разходи. Но знаеш ли, че вземането на кредит от неправилния кредитор може всъщност да влоши ситуацията ти? Да! И затова те съветваме да отделиш известно време преди да се спреш на определен кредитор.

Премини през стъпките по-долу и виж кои са най-важните критерии за твоето търсене:

 

#1 Проучи пазара

Първата стъпка, която трябва да предприемеш е да проучиш няколко кредитора на бързи кредити (поне 3). Ще забележиш, че много от тях предлагат услугата онлайн, така че подобно проучване няма да ти отнеме дълго време. Потърси мнения за компанията, разгледай условията или се посъветвай с приятел, който вече е използвал нейните услуги.

 

# 2 Запознай се детайлно с условията

Тук нямаме предвид само общите условия, а всички. Срокове, размер на лихвата, допълнителни такси, начин на погасяване, условия за предоговаряне, лихва при забава. Всичко това ще ти даде базова информация за кредитора, която следва да имаш предвид. Повечето, като Бърза каса, имат калкулатори, където можеш да сравниш различните условия.

 

#3 Увери се, че кредиторът е легален

Провери легитимността на кредиторите. Има законови разпоредби, които регулират тази дейност и всеки кредитор е длъжен да отговаря на тях като финансова институция. Лоялните кредитори ще покажат тези документи на видно място в сайта си и би трябвало да ги откриеш и провериш без проблеми. Не се доверявай на кредитори, които не разполагат или отказват да ти предоставят тези документи и информация.

 

#4 Можеш ли да избереш погасителен план?

Кредиторите могат да предложат различни погасителни планове на клиентите си. С избор на подходящ погасителен план, шансът за възникване на последващи проблеми с изплащането намалява. Важно е също да се информираш за скрити такси. Освен погасителен план е важно да избереш и размера на бързия заем, който реално можеш да си позволиш без затруднения с обслужването му.

 

#5 Колко е времето за одобрение?

При бързите кредити одобрението се прави до минути. В Бърза каса, например, този срок е до 10 минути. Причината – бързите кредити са предназначени за спешни ситуации, в които ти трябват пари веднага.

Ако отделиш малко време за добро проучване, не би трябвало да изпиташ особени затруднения в избора си на добър кредитор. Надяваме се съветите да са подпомогнали твоя избор.