Как да се справим със задълженията по кредита?

Защо винаги остават толкова много дни до заплата, когато парите са на привършване?

Какво означава за вас да харчите отговорно? За всеки човек това носи различно значение. Независимо от финансовите ни възможностите, ние всички сме ограничени от нашия бюджет. Важно е да сме разумни , когато харчим. Възползването от допълнителна финансова помощ идва с отговорното отпускане на заем и разумното му харчене и погасяване.

Жонглирането с вашите финанси в настоящата икономическа среда може да бъде трудно, особено когато сте взели пари на заем и трябва да погасявате кредита си на вноски.

Цената на живот расте, а увеличенията на минималната заплата са малки.

От къде да започнете, ако искате да подредите финансите си да управлявате правилно вашия дълг?

Основното начало за добро финансово здраве е да разберете как вашите финанси в момента работят за вас. Това означава да направите бюджетен план на сумите, които получавате и на сумите, които харчите, за да видите какво остава. Бюджетният план може да се направи много лесно като просто запишете на лист хартия вашите регулярни приходи и разходи. Накрая просто теглите чертата и виждате колко свободни средства ви остават.

Например, ако имате само 50 лв. на разположение след като приспаднете от получените доходи разходите в края на всеки месец, но всяка събота и неделя пиете кафе с приятел за по 5 лв, можете да се опитате да намалите бройката на срещите или да ги правите вкъщи, така ще можете да спестявате по 40 лв. всеки месец, с които бихте могли да покритие вноска по вашия заем. Важно е да погасявате задълженията си на време, защото е възможно да се начислят допълнителни такси.

Запомнете, че трябва да се действа веднага когато усетите, че можете да изпаднете във финансово затруднение , защото колкото по-дълго го оставите така, толкова по-вероятно е наистина да се получи подобна ситуация. Молбата за помощ не е признание за провал. Тя показва на вашите кредитори, че  имате сериозни намерения да погасите вашите задължения и сте отговорни да върнете парите бързо.

Можете да говорите директно с кредитора и да обсъдите потенциалните е възможности за отлагане на крайния срок или намаляване на размера на кредитната вноската за известно време, докато си стъпите на краката. Това може да означава, че вие ще изплащате кредита си по-дълго, но би могло да ви спаси от допълнителни такси, поради просрочие. Дори и това да не  е желаният от вас сценарий, важното е, че ще можете да планирате бюджета си по-добре занапред.

В крайна сметка обаче силата на управление на личните дългове зависи от самите кредитополучатели и избора, който те правят по отношение на вземането на кредит онлайн и връщането му навреме.

Ние от Бърза Каса сме тук, за да ви съдействаме да се справите с неочакваните разходи и да ви помогнем месецът да мине по-спокойно. Ние го наричаме разумно бюджетиране. Можете да вземете бърз кредит онлайн на barzakasa.bg. Предимството е ,че не е необходимо ,за да теглите кредит доказване на доход, нито трудов договор.