10 съвета как да оцелеем през ваканцията

Оттървете се от скуката и прекарайте забавна ваканция с децата, без да се налага да харчите цяло състояние.

Въпреки че децата нямат търпение да дойде ваканцията, за много родители е изпитание да намерят време и пари, за да посрещнат очакванията на децата си и да ги държат ангажирани.

Родителите се безпокоят не само за разходите покрай допълнителните грижи за децата, но тези, които работят ще имат допълнителни разходи за детегледач или за извънредни почивни дни.

Добрата новина е, че с малко планиране и творчество, ваканцията не би трябвало да създаде толкова голямо неудобство. 

Еинд от вариантите да решите този въпрос лесно и бързо е да разчитате на бързи пари на заем от Бърза Каса. Можете да изтеглите бърз кредит до 2 000 лв, за да посрещнете както си пожелаете лятната почивка. Периодът на връщане е от 5 дни до 12 месеца. Вие сами решавата срока и сумата. Бързите пари носят бързи решения. 

Краткосрочните заеми до заплата също биха могли да ви помогнат с финансирането, не е нужно да похарчите цяло състояние ,за да се забавляват децата.

1)      Ако се налага да бъдете на работа през ваканцията, цената за детегледач може да бъде висока. Проучете обявите в интернет, за да намерите най-добрия вариант за вас.

2)      Тийнейджърите могат да се възползват от възможността, за да придобият професионален опит и умения чрез краткосрочни обучения и стажове.

3)      Можете да запишете децата, които обичат спорта на занимания по футбол, баскетбол, волейбол и др. По този начин децата не само, че няма да са вкъщи през по-голямата част от деня, а и ще бъдат в безопасна среда, за да се упражняват, социализират, и за да се научат да работят в екип. Те дори може да изявят желание да се включат в местния спортен отбор.

4)      Проверете дали кината около вас излъчат детски филми. Някои кино зали излъчват детски филми през деня на по-ниска цена.

5)      Освен разходите за храна, други сериозни разходи, които може да се появят през ваканцията, са разходите за тематични паркове и места за забавления. Обикновено е по-изгодно да купите билетите предварително или чрез сайтове за групови оферти. Не забравяйте да следите за специални оферти, от които да се възползвате.

6)      Не е нужно почивните дни да ви разоряват. Едно от най-интересните, и същевременно образователни неща, които децата могат да направят през ваканцията, е да посетят местните музеи или зоопарка. Учениците ползват 50% намаление, така че тези дейности няма да натоварят излишно бюджета ви.

7)      Ако децата ви обичат да четат, заведете ги в централната библиотека и им позволете да прекарат няколко часа в четене на интересни книги. Някои библиотеки организират специални събития или дейности през ваканциите.

8)      Ако времето или парите не ви позволяват да прекарате деня навън, поканете някои от приятелите на децата ви на гости. Децата ще се забавляват сами и няма да има нужда да сте плътно до тях.

9)      За един забавен ден има много неща, които могат да се направят и вкъщи. Можете да прекарате деня в печене на сладки с децата, да ги научите на нови умения или да помагат в домакинството. Можете да си направите ден на изкуството, в който да направите празнични картички, или просто да прекарате деня вкъщи по пижами и да гледате филми или да играете видео игри.

10)  Упражненията не струват нищо. Заведете децата си на разходка с велосипеди, да потичате в парка или на безплатни спортни занимания. Детските площадки са божи дар за скучаещите деца и изтормозените родители.

Не е нужно да харчите цяло състояние, за да са щастливи децата ви през ваканцията. Стига те да са ангажирани с нещо необичайно и да се забавляват, ще се насладят пълноценно на свободното време.