Връзка между вашите финанси и вашето здраве

Повечето от вас вероятно са изпитвали стресови моменти, породени от моментното си финансово положение. От притеснението дали разполагате с достатъчно пари, за да погасите текущите си сметки, до това да вземете кредит има много различни начини да усетим безпокойство за финансовото си положение.

Има силно изразена връзка между стреса и лошото здраве, но вашите финанси може би имат по-голямо въздействие върху цялото ви благополучие, отколкото си представяте. Обратното също е вярно – доброто здраве може да доведе до по-добро финансово състояние.

Влияние на вашите финанси върху вашето здраве

Парите са една от водещите причини за стрес, което може да доведе до разнородни здравословни проблеми. Количеството стрес, породено от личните ни финанси, може да бъде намалено, когато хората взимат активна роля в управлението на парите си и планирането на своето бъдеще. Ако се опитвате да се справите със стреса, по-добре да се борите с проблема, отколкото да се скриете от него.

Съществува връзка между доброто финансово състояние и по-високото качество на здравеопазването. Ако сте в състояние да си позволите по-високо качество на здравно осигуряване, това означава, че ще получите по-добра грижа за себе си.

Здравословното хранене също е област, в която стабилното финансово положение може да е от полза. Скорошно проучване на университета Кеймбридж установява, че разликата между храните, които се определят като здравословни или нездравословни, се е увеличила през последните няколко години, което означава, че може да бъде по-скъпо да избягваме нездравословните храни. Хората, които не изпитват финансови затруднения, често получават повече възможности, когато става въпрос за техния бюджет за храна, която може да доведе до по-здравословен начин на живот като цяло.

Влияние на вашето здраве върху вашите финанси

Поддържането на добро здраве има редица предимства, когато става въпрос за вашето финансово състояние. Въпреки че някои злополуки и сезонни настинки са неизбежни, когато се грижите добре за тялото и ума си, наистина може да подобрите състоянието на банковата си сметка.

Грижа за вашето тегло и хранителен режим, редовни упражнения, избягване на тютюнопушене и прекомерна консумация на алкохол са само някои от начините за намаляване на вероятността за насилствено влошаване на здравословното си състояние. Въпреки че не можете да избегнете всички медицински проблеми, чрез свеждането до минимум на някои рискови фактори можете да спестите пари от разходи за лечение в бъдеще, а защо и не от текущите разходи за цигари и алкохол.

За самостоятелно наетите лица, невъзможността за работа поради лошо здравословно състояние често може да означава загуба на доходи. Активната грижа за вашето здраве и добра форма ще намали риска от загуба на работа поради предотвратими фактори, което означава повече пари във вашия джоб.

Изследвания показват, че консумирането на здравословна храна и редовните тренировки се свързват с 6% по-високо заплащане за мъжете и 10% по-високо заплащане за жените. Грижата за здравето ще ви помогне да се представяте по-добре на работа и в крайна сметка ще стабилизира финансовото си положение.

Въпреки че поддържането на добро здраве не е единственото нещо, което пряко оказва влияние на вашите пари, то може да повлияе на вашите финансови резултати. Ако искате да разполагате с повече пари, постарайте се да поддържате своето тяло във форма и вашите финанси вероятно ще го последват.

Ако имате нужда от бърза финансова подкрепа, кандидатствайте за онлайн кредит с одобрение до 10 минути.Всеки първи кредит от Бърза каса е без лихва, а за редовни клиенти се предлагат отстъпки. За повече информация се свържете с нас на телефон 0700 11 088 или имейл info@barzakasa.bg.