Възможно ли е да спестяваш, докато изплащаш кредит?

В днешно време малко са тези, които разчитат единствено на собствените си доходи, що се касае до месечния им бюджет. Често, за да посрещне разходите си или в името на по-дългосрочна цел, човек търси допълнителна работа, взема пари на заем от близък или изтегля кредит от финансова институция.

Всяко едно решение за допълнителен доход е правилно за момента, но какво се случва, ако си изтеглил/а заем и трябва да планираш бюджета си спрямо него за по-дълго време напред?

В публичното пространство присъства израза финансова култура или финансова дисциплина, но как да я приложиш наяве? Как да управляваш парите си правилно? Отговор на тези и други въпроси ще опитаме да дадем по-надолу в текста.

В какво се състои финансовата дисциплина?

Дисциплината, както във всяка една друга област на живота и тук се изразява в добро планиране, последователно и ефективно осъществяване на целите. Например, ако знаеш, че този месец имаш плащане по заем на 15-то число и в същото време ти се открива чудесна възможност за екскурзия, следва да предпочетеш приоритетно да изпълниш задълженията си навреме. Това не означава непременно да се откажеш от пътуването си. Можеш да го отложиш за следващия месец или да го замениш с друга опция за забавление, която отговаря на финансовите ти възможности към момента.

Как да спестявам за по-големи планове, ако изплащам кредит на вноски?

Искаш да посетиш далечна страна, да смениш автомобила си, да започнеш обучение или да започнеш страничен бизнес? Всичко това е свързано с определен капитал, който ти е необходим, но не се чудиш как да го осигуриш. Ето какви са възможностите, които ти предлагаме.

На първо място опитай се да спестяваш от месечния си доход. Като начало малка заделена сума няма да повлияе на останалите ти разходи, а представи си, когато се натрупа в следващите месеци и се превърне в три или четирицифрено число. Ето това се казва да постигнеш финансова дисциплина.

Друг вариант да спестиш е да заделяш всяка постъпила в бюджета ти сума извън редовните ти доходи (напр.: заплата). Например от наем за отдаване на жилище, бонус върху месечното ти трудово възнаграждение, доход от допълнителна работа, приходи от продажба и др. Тези средства заделяй в отделен фонд, от който да се възползваш, когато настъпят по-големи разходи за екскурзия, покупка, почивка, нов бизнес и др.

Какво да направя, ако нямам допълнителни доходи и не мога да спестявам от заплата?

Разбира се има и случаи, когато изглежда бюджета ти е разпределен оптимално, така че да покриваш ежедневните си разходи и да не просрочваш заема си, но това не означава, че няма изход и от тази ситуация. Можеш да направиш няколко неща. Да опиташ да намалиш разходите за скъпи забавления, като ги замениш с по-достъпни и по-краткосрочни варианти. Хубаво е да избягваш ненужните покупки. Можеш да потърсиш допълнителни възможности за доход или в случай, че планираш повече постъпления в следващите месеци да кандидатстваш за краткосрочен заем, който да покрие настоящите ти по-спешни нужди.

Бърза каса предлага краткосрочни заеми до 1000 лв. за до 45 дни или на вноски до 4000 лв. със срок на погасяване до 1 година. Можеш да кандидатстваш по всяко време, когато се нуждаеш от допълнителни пари. Ние работим дори в почивните дни, а едно от най-големите ни предимства е бързината.

Не на последно място предлагаме БЕЗЛИХВЕН  първи заем за срок до 15 дни. Тази алтернатива може да ти донесе нужният допълнителен доход в следващите 2 седмици, без да се налага да плащаш допълнителни такси.

Кандидатствай сега на barzakasa.bg и вземи своя бърз онлайн кредит с отговор до 10 минути!