Как да се защитите, когато кандидатствате за заем?

Краткосрочните кредити са бърз и лесен източник на пари за много хора. Те са алтернативна опция за хора, който може да нямат достъп до банките поради ниски доходи или не добра кредитна история. В повечето случай бързите пари се използват или за покриване на регулярни разходи или за спешни ситуации.

Въпреки че повечето кредитори са добре познати и можете да се доверите на тях, се случва да се появят такива личности, които спекулират и биха се възползвали от споделената информация. Това може да доведе до кражба на самоличност. Така че, ако планирате кандидатствате за заем, и искате да сте сигурни за вашите финанси, както и за самоличността си или за други аспекти, тук са някои мерки, които може да предприемете:

Проверете дали кредиторът е регистриран и лицензиран

Сключване на договор с кредитори, които са лицензирани, ще ви донесе сигурност, че действате в рамките на закона, както вие, така и те, че и двете страни имат права и задължения.

Проучете кредитора

Трябва да знаете с кого се захващате и затова направете едно по-широко и детайлно проучване. Запознайте се с историята на фирмата, от колко време е на пазара, има ли голям опит в даването на кредити, дали оперира и в други държави. Подобна информация може да намерите на страницата на фирмата или в търговския регистър. Използвайте информацията само от достоверни източници в интернет.

Разгледайте общите условия в детайл

Повечето биха се възползвали от незнанието на другия за малките детайли. Важно е да сте запознати с условията на договора преди да го подпишете. Така ще можете да прецените дали това е изгодно за вас или не.

Когато кандидатствате за кредит от Бърза Каса на страницата с формата за кандидатстване ще намерите цялата информация по вашия кредит относно лихва, такса, период на заема, ГПР% и обща сума за връщане . В категория „Често задавани въпроси“ можете да намерите информация как да получите бързо парите и да изплатите кредита си. Можете да прочете повече за удължаването на заема си или да посетите страницата с общите условия.

Не изплащайте пари преди да сте сигурни, че трябва

Коректните кредитори събират задълженията в деня на падежа или изпращат напомняме, че датата предстои скоро. Има възможност и за предсрочно погасяване на краткосрочния кредит, но за това трябва да информирате предварително кредитора. Във всеки случай вие ще бъдете предупредени, когато моментът за внасяне на вноската е настъпил. Ако не сте сигурни кога и колко точно трябва да върнете, най-добре се обадете на кредитора и проверете вашият статус.

За да се усеществи добра сделка, се изисква открита комуникация. Легитимен кредитор е този, с който ще бъде лесно да се свържете директно чрез телефон. Той със сигурност ще има представител, който може да се срещне лице в лице с вас.

Ако попаднете фирма, която не разполага с физически адрес, функционален уеб сайт и единственият начин да се свържете с тях е чрез поща, имайте предвид, че това е най-вероятно измама. Имайки предвид, че някои кредитори биха могли да бъдат измамници, внимавайте вашата нужда от бързи при да не ви изложи на риск. Правете проверки, когато за първи път се доверявате на нов кредитор и не подписвайте сляпо договор, колкото и изгоден да изглежда той.

 С кредити от Бърза Каса можете да се чувствате сигурни. Можете да заявите заем по всяко време, бързо , лесно и дискретно.