Защо бързият онлайн кредит е толкова популярен

Всеки човек е изпадал в лоша финансова ситуация. Абсолютно всеки.
В миналото, хората с финансови проблеми са нямали особено голям избор, когато са искали да се възползват от краткосрочен заем. Трябвало е да поискат от приятели, роднини, да продават имущество или да се борят с банките за потребителски кредит.
Финансовата криза промени статуквото отрицателно, като намали възможностите още повече. Приятели и роднини вече нямат толкова голяма възможност да помагат и всеки заем е неудобство за тях (независимо дали ще откажат да дадат). Личното имущество загуби от себестойността си и цената му е прекалено малка, за да помогне.А банките просто спряха да предлагат необезпечени кредити, особено на хора, които имат дори и леки проблеми с кредитната история, нямат работа, трудов договор, поръчители, имущество и високи доходи.
Резултатът е зееща ниша в пазара на лични финанси. Тази ниша започна да се запълва от институции, които предлагат решение на проблема – краткосрочни заеми.

В днешно време заемите до заплата са особено популярни и нещо съвсем естествено, до което средностатистическото домакинство прибягва, в случай на финансова криза. Броят на ползвателите нараства постоянно, което може да ви накара да се запитате защо бързият онлайн кредит е толкова популярен. Ето защо:

  1. Банките отпускат потребителски кредити ужасно трудно – както споменахме, банковите институции имат страшно много правила и ограничения, които кандидатстващият трябва да спазва, ако иска да получи дадената сума. Той трябва да има перфектна кредитна история, да има имущество на негово име, да може да осигури поръчители, да разполага с добре платена работа и трудов договор. При всяко разминаване с тези правила, получавате неодобрение и отказ за отпускане на сумата.
    При краткосрочните онлайн кредити правила почти няма – трябва да имате навършени 18 години и да имате банкова сметка, по която да ви се преведе сумата. Може да нямате работа или трудов договор. Освен това сумата се връща еднократно, след което приключвате въпроса, докато при банките вноските са месечни, в продължение на много дълго време;
  2. Банките се бавят изключително много, дори и да ви одобрят за кредит – да кажем, че изпълнявате всички задължителни изисквания, които банката ви поставя, когато кандидатствате за кредит, и сте одобрен. Ще си кажете, че трудното мина и краят на финансовите ви проблеми е съвсем близо. Да, ама не. Сумата по кредита ви ще бъде преведена след доста време, понякога месеци – време, с което не разполагате.
    При краткосрочните онлайн кредити, всичко това се случва в рамките на деня – кандидатстването и одобрението се случва за час, а парите са по сметката ви до края на работния ден. Освен това, самото кандидатстване става онлайн, без да се налага да напускате дома си, а процесът е съвсем лесен – попълване на кратка онлайн бланка в сайта на заемодателя – работа за 3 минути;

Както сами може да видите, едно от най-големите предимства на парите до заплата е огромното удобство, което ви предоставя. Този вид заем ви дава уникалното предимство да решите финансовите си проблеми за няколко часа, без дори да напускате дома си.
Така че, ако решите да се възползвате от подобен вид финансова услуга и искате да започнете годината на чисто, без парични проблеми – винаги можете да се обърнете към Бърза Каса.